16/11/2010

Cum să crestem copii crestini

Posted in Educatia copiilor, Părinti ortodocsi tagged , , , la 13:52 de Valahia

Ce i se cere unui părinte crestin? Cum trebuie să ne crestem copiii, pentru ca acestia să fie buni crestini? Răspuns: principalul este să avem noi însine un comportament crestinesc.

Câteva sfaturi de la Părintele Paisie Aghioritul:

„Părintii trebuie să ducă o viată de adevărati crestini si să fie atenti cum se comportă. Copiii sunt precum computerele; de la o vârstă foarte fragedă, ei înregistrează în mintea lor tot ce văd sau aud în casă. Dacă îi văd pe mama si pe tata că se ceartă, că blesteamă si folosesc vorbe rele, ei înregistrează tot, pe „banda” mintii lor. Si asa, când ajung mai mari, încep si ei să blesteme si să se certe, folosind limbajul părintilor. Ei se comportă astfel nu pentru că vor cu adevărat acest lucru, ci pentru că au mostenit acest comportament deplorabil de la părintii lor. Mai târziu, când îsi dau seama de greselile lor, le este greu să si le îndrepte.”

Ca părinte, orice actiune pe care o întreprinzi este importantă, atunci când cresti copii. Nu neapărat ceea ce spui, ci ceea ce faci îi învată cum să aibă un mod de viată crestinesc. Este esential să le arăti virtutile, precum si modul în care îsi pot pune în aplicare credinta. Părintii ar trebui să se roage cu copii lor, să meargă periodic la biserică, să fie alături de ei la primirea Sfintelor Taine – mai ales la spovedanie si la Sfânta Împărtăsanie. Obiceiul părintelui devine obiceiul copilului. Acesta este modul în care ne crestem copii ortodocsi.

http://networkedblogs.com/aAzTy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: